Er zijn altijd van die plannen waar je van zegt ‘dat komt wel een keer’. Velen van dit soort zaken zijn dingen waar je eigenlijk niet zo veel zin in hebt, zoals het opruimen van de zolder, een nieuwe verflaag aanbrengen op de schutting, het ontkalken van de douche, het uitzoeken van je kledingkast, etc., etc., etc. Echter zijn er ook veel leuke plannen die telkens vooruitgeschoven worden. Misschien omdat je met je werk moeilijk lang vrij kan nemen voor een uitgebreide vakantie of doordat je het idee hebt dat het altijd nog kan. Het komt er in ieder geval op neer dat je het vooruitschuift en dat is zonde, want er is een reden dan je het waard vond om het plan te maken in de eerste instantie.

Ik heb ervoor gekozen om dit soort plannen om te schrijven in korte lijstjes. Zo heb ik voor mezelf op orde wat ik allemaal nog moet doen. Uiteraard is de ‘minder leuke huistaken-lijst’ verstopt voor wanneer ik echt tijd teveel heb. De ‘bucketlist’ heeft echter wel mijn aandacht getrokken. Sinds kort probeer ik te beslissen of ik deze plannen nog wil en zo ja, maak ik ook plannen om ze in de nabije toekomst uit te voeren. Zo ook mijn wens om een tour door Europa te doen met de auto. In deze blog beschrijf in mijn autorondreis door Europa.

Duitsland

Uiteraard begon het allemaal in Nederland. We (mijn echtgenote, ik en de kinderen) vertrokken in onze volvo xc70 occasion in oostelijke richting naar Duitsland. Na op de Duits/Oostenrijkse grens bij Füssen lekker te hebben genoten van de wiener schnitzels zijn we Bad Tölz, Ruhpolding, Burghausen en Passau naar Sankt Oswald gereden. We hebben totaal zo’n week in Duitsland besteed. Daarna zijn we de Tsjechische grens over gestoken.

Tsjechië

In Tsjechië aangekomen kunnen we natuurlijk Praag niet missen, dus daar zijn we een aantal dagen verbleven. Praag is echt een impressieve stad met mooie bezienswaardigheden. Verder zijn we ook in Brno en in Ostrava geweest. Toen zijn we de Poolse grens overgestoken.

Polen

We zijn allereerst naar Krakau gereden, wat we een mooie stad vonden. Er zijn vrij veel excursies mogelijk vanuit te stad, zoals Auschwitz, de Wieliczka zoutmijn en een raft tour over de rivier. Vervolgens zijn wij naar Warschau gereden, dit begint echt een moderne grote stad te worden. We eindigden onze Poolse rondreis in Gdansk. Gdansk vond ik persoonlijk erg leuk. Er was ook een jaarmarkt in het centrum toen wij er waren, dus dat was erg leuk. Vervolgens zijn wij vanuit Gdansk weer naar Nederland teruggereden. Ik kan een rondreis zeker aanraden, ik ben de volgende naar Zuid-Europa al aan het plannen!