Pas het uiterlijk van jouw auto geheel aan naar je eigen smaak. Of je nu subtiele aanpassingen wilt maken, of kiest voor een volledige bodykit; alles kan. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Een kleine greep uit een wereld vol mogelijkheden:

– Tuning Bumpers

Bumpers bestaan uit ABS of polyester. Het voordeel van polyester is dat het gemakkelijk te bewerken is. Ook bij schade is het goed te herstellen. De voorkant van je auto kan je goed stylen met een voorbumper. Hierdoor valt je auto goed op! Tegenwoordig is er een brede keuze aan bumpers, dus voor iedere automerk is er wat te vinden.

– Bodykits

Een volledige bodykit bestaat uit een voor- en achterbumper, achterspoiler en sideskirts. De nieuwe onderdelen vervangen de oude; ze worden niet over de oude onderdelen geplaatst. Het is dan ook erg belangrijk dat een bodykit correct wordt gemonteerd.

– Sideskirts

Met sideskirts verander je je auto in een handomdraai tot een sportieve auto die zeker de aandacht zal vragen! Ze zorgen voor een optische verlaging van je auto waardoor je auto een echte racelook krijgt. Tegenwoordig is dit een erg populaire optie omdat je zo op een goedkope manier de look van je auto kan veranderen. Maar de sideskirts hebben ook praktisch voordelen; ze beschermen de chassis tegen vuil en opspattende stenen. Ook zorgen ze voor een betere geleiding van luchtstroom om de aerodynamica te verbeteren, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt.

Aanbevolen: Suzuki accessoires

– Diffusers

Tegenwoordig worden niet alleen raceauto’s maar ook sportieve auto’s met een diffuser uitgerust. Het zorgt voor een optimale luchtstroom onder de auto en begint halverwege de bodemplaat. Deze ‘spoiler’ zorgt voor een neerwaartse druk, zodat de auto ook ‘aan de grond gedrukt wordt’. Bij duurdere auto’s bestaan ze geheel uit carbon fiber; het is licht en heel erg sterk. Bij normale auto’s bestaat het uit plastic.

– Getinte ramen

Door de ramen te tinten, verminder je de warmte van de zon in je auto. Ook is een laaghangende zon geen probleem meer. Er staan echter wel aan bepaalde vereisten waar de ruiten aan moeten voldoen. De ruiten mogen bijvoorbeeld niet worden voorzien van voorwerpen die het zicht verminderen zoals stickers, lichtdoorlaatbaarheid beperkende folie of jaloezieën.

Tip: https://www.carstyle.nl/interieur.html/zonwering.html

– Motorkap spoiler

Dit zorgt voor een downforce waardoor de motorkap op zijn plaats blijft, Het is een populaire keuze omdat het er ook goed uitziet. De spoiler wordt achter op de motorkap geplaatst tussen de sproeiers en de wisselbladen.

Zoals aangegeven is dit nog maar een klein greep uit de mogelijkheden voor carstyling. Doe uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden en pas je auto geheel naar je eigen smaak aan.