Iedereen die een voertuig heeft weet hoe vervelend het is. Je loopt terug naar je auto, motor of scooter en ziet ineens een kras. Of misschien ben je zelf iets te enthousiast geweest met het opendoen van je auto, of heb je met de autosleutel een kras veroorzaakt. Een vervelende situatie, maar met de juiste producten kun je vaak zelf de kras wegwerken. Hoe?

Autolak

Belangrijk is natuurlijk om eerst vast te stellen of je de kras zelf weg kunt werken. Wanneer de kras te diep is, is het beter om naar een garage te gaan om de kras te laten verwijderen. Maar is de kras van je voertuig zelf weg te werken dan is het belangrijk om hiervoor de juiste autolak te gebruiken. Wanneer je de juiste autolak gebruikt zorg je ervoor dat de kras verdwijnt als sneeuw voor de zon. Er zijn tal van verschillende soorten autolak. Zorg ervoor dat je de juiste kleur voor jouw auto, brommer of scooter gebruikt. Bij verschillende automaterialenzaken kun je voor een autolak op maat kiezen. Hoe bepaal je de juiste kleur van je auto?

Inmeten van de kleur van je auto, motor of scooter

Bij veel speciaalzaken wordt er, om te garanderen dat je de juiste kleur krijgt, de kleur van je voertuig ingemeten. Dit wordt gedaan door moderne kleurmeetapparatuur. Op deze manier kunnen zij de garantie geven dat de juiste wordt aangemaakt. Wanneer de kleur is bepaald wordt de kleurcode van je auto, motor of scooter doorgevoerd naar het Color Center.

Kleur mengen

Wanneer het Color Center de juiste kleur heeft ontvangen wordt de juiste kleur voor je aangemaakt. Je kunt ervoor kiezen om de autolak in een lakstift, spuitbus of een blik te krijgen. Mogelijkheden genoeg om te bepalen hoe je zelf de kras van je auto, motor of scooter verwijdert.

Na het aanschaffen van de juiste autolak voor je voertuig kan het werk bijna beginnen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat het te behandelen stuk van je voertuig schoon is, zodat je geen extra krassen veroorzaakt op je auto, scooter of motor. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van de autolak. Laat de autolak goed drogen. En breng waar nodig nog een laag aan. Wanneer de autolak goed droog is kun je voor het beste resultaat nog een blanke lak aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je de glans weer terugkrijgt op het behandelde stuk. Je zult zien dat wanneer je de handelingen op de juiste manier hebt uitgevoerd, je de kras niet of nauwelijks nog terug gaat zien. Succes!