Het goede weer heeft de laatste weken flink de overhand genomen en dat betekent dat steeds meer en meer mensen er met hun motor op uit gaan. Misschien wel voor een klein ritje, een dag tour of misschien zelfs wel lekker op motorvakantie. Ontzettend fijn natuurlijk maar ga je wel goed voorbereid op reis? In dit blog een aantal tips om je voor te bereiden op je motorvakantie, van een voorraadje eten tot een motorverzekering vergelijken.

Genoeg ruimte voor al je spullen?

Een motorvakantie lijkt bij lange na niet op een autovakantie en dat is nog wel eens een feitje waar mensen zich in kunnen vergissen, vooral als ze de eerste keer met de motor op vakantie gaan. Allereerst biedt een motor veel minder ruimte om spulletjes mee te nemen. Waar je in een auto nog twee volwassenen, twee kinderen, een hond en heel veel bagage kwijt kan wordt dit met een motor iets lastiger. Reis je alleen dan kan je misschien nog wel een flinke rugzak meenemen (al rijdt dat niet heel fijn) maar als je met ze tweeën op één motor reist wordt dit ook al wat lastiger. Een grote rugzak zal namelijk niet heel plezierig zijn voor jouw mede reisgenoot. Naast het uitzicht dat flink ontnomen wordt, wordt de beperkte ruimte die jouw bijrijder heeft nog beperkter. Toch zijn er verschillende oplossing voor dit ruimtegebrek-probleempjes. Allereerst kun je met koffers reizen. Er bestaan speciale motorkoffers die je aan de zijkant van je motor kan vastmaken en er bestaan ook nog zadeltassen. De meeste motoren hebben ook nog een soort van opbergruimte onder het zadel waar je eventueel ook nog wat kwijt kan, al is deze ruimte wel zeer beperkt. Daarnaast reis je waarschijnlijk natuurlijk met een rugzak maar wat we al zeiden, de grote hiervan hangt natuurlijk onder andere af van je eventuele medereiziger.

Ben je goed verzekerd?

Op een motor ben je gewoon kwetsbaarder dan met een auto, dan is een feit. Zeker in de Ardennen, Duitsland of Oostenrijk gebeuren er hier en daar nog wel eens wat ongelukjes met de motor. De welbekende haarspeld bochtjes worden soms nog eens best onderschat en een glijpartij is dan ook zeker niet uitgesloten. Zorg er ten alle tijden voor dat je in ieder geval een goede verzekering hebt. Een verzekering die ook ongevallen in het buitenland dekt. Een motorverzekering vergelijken kan tegenwoordig heel gemakkelijk online en is echt een aanrader om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd ben tegen een relatief aantrekkelijk prijs.