De drukte in Amsterdam wordt met de dag groter. Er is een enorme hoeveelheid aan auto’s, wandelende mensen en fietsers. Vooral in de ochtend, wanneer iedereen naar het werk gaat stroomt de stad vol. Opmerkelijk is, is dat de Amsterdammers vooral zelf voor die drukte zorgen en niet zo zeer de toeristen. Maar wat is nou de beste manier om jezelf te vervoeren door het drukke Amsterdam? Of een andere stad waar je urenlang in de file staat.

Gemakkelijk

Je kan het jezelf vrij gemakkelijk maken. Zo zijn er diverse mogelijkheden om in en naar Amsterdam te reizen. Een groot gedeelte van de buitenlandse toeristen komt natuurlijk aan per vliegtuig op Schiphol, maar er zijn ook een aantal directe treinverbindingen. In Amsterdam zelf is er een groot aanbod aan vervoersmiddelen waar men gebruik van kan maken, zoals e-scooters of kleine autootjes. Het verkeer is vrijwel altijd druk rondom Amsterdam en vooral in de spits. De twee makkelijkste manieren om jezelf te vervoeren in de stad is met een fiets of met het openbaar vervoer. Als je de fiets pakt, ben je ook nog eens gezond bezig en je kan meteen vertrekken. Met het openbaar vervoer ben je nog wat meer afhankelijk en sta je soms ook nog eens in een drukke tram of metro.

Fietsen is gezond

Men zou meer moeten fietsen. Dat fietsen gezond is, dat wisten we al langer. Het is gezond voor zowel lichaam als geest. Omdat fietsen een laagdrempelige manier van bewegen is, is het geschikt voor de meeste mensen. Je kan ook nog eens uit een heel breed assortiment fietsen kiezen. De een rijdt liever op een omafiets, terwijl de ander graag crossed door de stad met een mountainbike. Een omafiets kopen doe je in de stad erg gemakkelijk. Er zijn genoeg aanbieder die jou kunnen verzorgen van een fiets. Wanneer je slecht ter been bent, maar wel wil fietsen door de stad is daar de perfecte oplossing: een elektrische fiets. Tegenwoordig besluiten veel mensen om met een elektrische fiets te gaan. Een echt gevoel van vrijheid, dat is wat je van fietsen door de stad krijgt. Je kan gemakkelijk op de mooiste plekken komen en je hebt geen verplichtingen. Wanneer stap jij op de fiets naar je werk? Het schijnt ook nog eens goed te zijn voor het ‘breineffect’. Als je fietst zet je niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je hersenen. Fietsen bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor er meer zuurstof in het brein terecht komt. En zo heb je ook nog eens een productievere dag.