Een kentekenplaat bestellen? Dat is allesbehalve een ingewikkelde kwestie. In vergelijking met het uitzoeken van een nieuwe accu bijvoorbeeld, is het een fluitje van een cent. Dat heeft alles te maken met het nog steeds groeiende aantal leveranciers van accu’s, die met steeds weer nieuwe accu’s de keuze steeds lastiger maken. Je weet wel, iets met door de bomen het bos niet meer zien. Een kenteken bestellen kan slechts op één manier, al heb je ook wat betreft de kentekenplaat wel (beperkte) keuzes te maken. 

Zoek een erkende fabrikant van kentekenplaten

Je kunt niet overal een kentekenplaat bestellen. Check de website van het RDW waar je een overzicht vindt van de erkende fabrikanten van kentekenplaten. In de regel is het daar ook prima mogelijk om accu’s te kopen. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Een kentekenplaat bestellen is niet erg ingewikkeld. Je hebt in ons land een beperkt aantal kentekenplaten die stuk voor stuk een eigen unieke code en een aantal echtheidskenmerken hebben.

Kentekenplaat bestellen? Doorgaans gaat het dan om de gele plaat in rechthoekige vorm en voorzien van EU symbool

De meest bekende kentekenplaat is zonder twijfel de uitvoering in de kleur geel, in langwerpige uitvoering en voorzien van het EU symbool. Deze uitvoering heb je ook nog in rechthoekige uitvoering overigens. Ga je een kentekenplaat bestellen, dan kan het ook gaan om een uitvoer- of doorvoerkenteken of een handelaarskentekenplaat. Verder heb je nog de kentekenplaat voor taxi’s en de Amerikaanse kentekenplaat. De wat donkere kentekenplaat bestellen doe je doorgaan als je in het bezit bent van een historisch voertuig. Je weet zelf prima welke kentekenplaat je moet hebben en mocht je dat niet weten dan kun je altijd navraag doen bij de specialist van de erkende fabrikant Die weet echt alles over het bestellen van kentekenplaten.

Nu alleen nog even de perfecte accu tussen het indrukwekkende aanbod accu’s zien te vinden

Wil je een kentekenplaat bestellen, dan neem je altijd een geldige ID-kaart mee naar de erkende fabrikant zoals het ook verplicht is om het originele voertuigbewijs moet laten zien. Heb je deze documenten laten zien, dan krijg je van de specialist een nieuwe kentekenplaat. Je krijgt er en duplicaatcode bij, een cijfer dat op de kentekenplaat geplaatst wordt. Dat cijfer staat overigens voor het aantal keren dat een kentekenplaat voor het voertuig is aangevraagd. Meer is kenteken bestellen niet. En nu dus nog de perfecte accu zien te vinden die bij je auto past.