Een ex lease auto kopen kan spannend zijn. Daarom is het prettig als er zoveel mogelijk informatie over de auto beschikbaar is. Van lease auto’s wordt in de regel veel informatie bijgehouden. Een deel van die informatie wordt door de leasemaatschappij vaak vrijgegeven. Een auto die uit de lease komt heeft in de meeste gevallen slechts één voormalige eigenaar gehad. Leaserijders rijden vaak langere afstanden wat beter is voor de motor. Een motor slijt immers minder wanneer deze op de juiste temperatuur is. Korte ritten, waarbij het motorblok niet is warm gereden, hebben een negatief effect. Zo bent u vaak beter af met een auto met een hoge kilometerstand maar een jonge leeftijd dan een oudere auto met weinig kilometers. Een ex lease auto kopen heeft zo dus een heleboel voordelen.

Waar kunt u heen gaan om een goede ex lease auto te kopen?

Wilt u een ex lease auto kopen, dan zijn er verschillende plaatsen waar u heen kunt gaan. De meeste leasemaatschappijen in Nederland verkopen direct aan particulieren en daarnaast kunt u ook bij dealers en gespecialiseerde bedrijven voormalige leaseauto’s kopen. Het is niet aan te raden een leaseauto van een particulier te kopen. Wettelijk is een aanbieder verplicht u een voertuig aan te bieden van goede kwaliteit, dat geen verborgen gebreken mag kennen. U kan er beter rekening mee houden en doen wat u normaal met een auto doet. De voorgeschiedenis van de auto moet duidelijk zijn en overeenkomen met de werkelijkheid. In de particuliere branche bent u hier lang niet altijd zeker van en wanneer u de auto al hebt betaald en meegenomen heeft u niets meer om op terug te vallen. Bynco, de online aanbieder van ex lease auto’s, heeft een enorm grote keus. Neem eens een kijkje op de website van Bynco en u zult versteld staan!

Voordelen van een ex lease auto

Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van een leaseauto of een ex lease auto en dit is niet voor niets. Wanneer u een dergelijke auto koopt, krijgt u een prachtig uitziende auto met veel accessoires, een perfecte afwerking, vele extra’s en technische snufjes voor een lage prijs. Meestal hebben ex lease auto’s een ingebouwd navigatie systeem, mooie velgen, airconditioning en cruise control, leren bekleding en een uitgebreid audio systeem.