Hallo allemaal. Frank hier. Ik ben gevraagd door deze site om een verslag op te schrijven over mijn ervaringen met mijn nieuwe vervoersmiddel, een elektrische fiets. Even een introductie, ik ben Frank, ik ben 71 jaar. En nog vrij actief. Ik ga graag erop uit op de fiets. Een auto heb ik helaas niet meer. Maar met de fiets kan ik of kon ik ook goed overweg. Enfin, ik heb vandaag de dag echt te weinig kracht in mijn benen om vooruit te komen op een normale fiets. Toen zag ik al die irritante reclames op TV over elektrische fietsen. Die reclames zijn misschien irritant, maar idee an sich sprak me aan.

Samen met mijn kleindochter ging ik het wereldwijde internet op, op zoek naar een betrouwbare doch goedkope aanbieder van fietsen. Al snel vonden we een specialist in goedkope nieuwe e-bikes.

De contactgegevens heb ik direct maar genoteerd:
Fast & Furious
Adres: Christiaan Huijgensweg 10, 2408 AJ Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0900 3278387

Prima service hebben wij hier genoten. De fiets hadden we al na een paar dagen in huis. Het betrof een nieuwe e-bike dus want tweedehands doe ik niet aan. Ik heb de e-bike maar gelijk aan een test rit onderworpen en dat beviel direct goed. Heerlijk om niet meer wanneer je tegen de wind in rijd te moeten ploeteren. Ik vind het ook een stuk fijner dan een scooter. Ik draag alsnog voor de zekerheid vaak een helm, vanwege mijn oudere leeftijd. Maar je hebt natuurlijk een stuk minder geluid op een fiets dan bij een scooter.

Mijns inziens is er echt wel een revolutie aan de gang in ouderen vervoer. Wij senioren worden aan allerlei vervelende tests onderworpen door CBR naarmate we ouder worden om rijbewijs te mogen houden. Op een scooter zitten is ook niet echt iets dat wij ouderen zullen doen. Fiets is altijd goed geweest, maar na verloop van tijd, heb je wat extra hulp nodig. Ten slotte, willen wij senioren, vaak trotse opa en oma het milieu niet verder verzieken dan het nu al is, we gunnen onze kleindochters en zonen een veilige goede toekomst. En wij kunnen een steentje daar aan bij dragen door te kiezen voor een elektrische fiets voor ouderen. Eenmaal geprobeerd wil je nooit meer anders, ik zweer het je. Ga mee met de tijd, ga elektrisch zou ik dit verslag mee willen afsluiten.