De grill(e) is een auto onderdeel aan de voorkant van het carrosserie. Het vervangen van de grill is één van de meest voorkomende reparaties. We nemen een diepere kijkje.

Functie van Grill

Als we het hebben over de grill – en het vervangen van dit onderdeel – dan is het vaak uit esthetische overwegingen. De grill bepaalt nu eenmaal voor een groot deel het uiterlijk van een auto. Je zou bijna vergeten dat het een essentieel onderdeel is voor het goed functioneren van jouw wagen.

De grill is oorspronkelijk ontworpen als radiateurrooster. Het doel van de grill is het verbeteren van de koeling van de motor tijdens een rit. De openingen in de grill maken het mogelijk dat lucht naar de motor wordt gevoerd – indien nodig met behulp van een ventilator. Dit laatste is vooral noodzakelijk bij lagere snelheden.

Waarom Grill vervangen?

Er zijn twee redenen waarom het nodig is om de grill te vervangen.

De belangrijkste reden is uit praktische overwegingen. De grill bevindt zich aan de voorkant van de auto. Het is een kwetsbaar onderdeel dat bij een botsing schade kan oplopen. Dit kan voorkomen dat de motor voldoende – of juist teveel – gekoeld wordt.

Een andere reden is het vervangen van de grill onder het mom van carstyling. Dit is de meest voorkomende reden voor het plaatsen van een nieuwe grill.

Je kunt kiezen voor een grill in de kleur van de lak van de auto, zodat de grill subtiel in de carrosserie opgaat. Een andere populaire keuze is chroom waardoor er juist veel aandacht uitgaat naar de grill.

Voor de meeste modellen zijn er verschillende grills verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om een persoonlijke grill te laten vervaardigen en op de auto te monteren.

Grill monteren

Het monteren van een grill is over het algemeen niet moeilijk. Het is een klus die in de meeste gevallen zelf uitgevoerd kan worden. Bij bepaalde modellen vergt het montage van een nieuwe grill meer moeite.

Het is belangrijk dat een grill op de juiste manier geplaatst wordt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het carrosserie wordt beschadigd.

Wil je geen zorgen aan je hoofd, dan kun je het verwisselen van de grill aan een professional overlaten. Voor een expert is dit klusje zo geklaard, waardoor je niet veel geld kwijt bent aan de handeling zelf.

De grootste kostenpost is de grill zelf – afhankelijk van het model en soort grill kunnen de prijzen sterk verschillen. Bij Carstyle.nl kun je goedkoop online grillen of nieten online kopen. Voordeel daar is dat je achteraf kunt betalen en er is sprake van gratis verzending. Met ruim 750+ uiterst tevreden klanten op Kiyoh is Carstyle.nl met recht Dé Auto Tuning & Styling Accessoires Professional van Nederland. Neem dus snel een kijkje op de website.